برای درمان کرونا چی بخوریم

آنچه خواهید خواند...
داشتن تغذیه مناسب قطعا یک سپر دفاعی قوی در جنگ با کرونا است و امروزه یکی از دغدغه های همه ما این جمله است: برای درمان کرونا چی بخوریم ؟؟؟؟و اما کرونا، واژهای که این روزها دایما از گوشه و کنار میشنوید و احتمالا از ترس آن حتی جرات بیرون رفتن از خانه را هم ندارید.
متاسفانه این بیماری همهگیریه که به صورت تصاعدی، افراد را مبتلا میکنه و حتی برخی از آنها را به کام مرگ میکشه. البته لازمه بدونید که درصد مرگ و میر در بیماران مبتلا به کرونا بسیار پایین و چیزی در حدود دو درصد است و علت کابوس وار شدن این بیماری میزان شیوع بالای اون هست.
دغدغه همه ما در عطار گرام (مرجع طب سنتی)، سلامتی و سالم ماندن شما عزیزان هست و در تلاش هستیم که با دادن اطلاعات درست بتونیم قدمی هر چند کوچک در راستای ترویج داشتن یک زندگی سالم داشته باشیم.
تغذیه مناسب دوران کرونا و سوال این روزها برای درمان کرونا چی بخوریم
ویروس کرونا چیست؟
کرونا اولین بار در سال 1965 کشف شد این ویروس خانوادهی بزرگی از ویروسها هست که از سرماخوردگی معمولی تا بیماریهای شدیدتری مانند سارس و مرس (نوعی آنفولانزا) را شامل میشود. به طور طبیعی در میان پستانداران و پرندگان وجود دارد. آخرین نوع این ویروس، همین ویروسی است که در حال حاضر به شدت در حال انتشار می باشد.
برای اولین بار در ووهان چین پیدا شد. در مقایسهی این ویروس با ویروسهای دیگر معلوم شد که منبع اصلی این بیماری به احتمال زیاد خفاش است.
علائم بیماری کرونا چیست؟
علائمی بسیار شبیه به آنفولانزا یا سرماخوردگی معمولی دارد که با تب بالا، سرفه، سردرد و تنگی نفس همراه است. البته در موارد شدیدتر (و افرادی که دارای ضعف سیستم ایمنی هستند) منجر به مشکلات تنفسی و مرگ نیز خواهد شد.
این ویروس چگونه منتشر میشود؟
راه انتقال ویروسها به یکدیگر بسیار شبیه هستند ولی بر اساس اندازه ویروس دارای روشهای انتقال متفاوتی هستند. ویروس کرونا از دسته ویروسهای سنگین است که نمیتواند از فیلترهای ریز عبور کند و فاصلههای خیلی طولانی را طی کند. تماس مستقیم با قطره های تنفسی فرد مبتلا و تماس با سطوح آلوده (که البته اخیرا گفته شده که این ویروس بر روی سطوح باقی نمی ماند) موجب انتقال این بیماری می شود. سیستم ایمنی بدن نقش مهمی در ابتلا به این بیماری دارد.
داشتن سیستم ایمنی قوی این بیماری را همانند یک سرماخوردگی معمولی رد میکند ولی افرادی که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند در خطر ابتلا و آسیب بیشتری هستند.
گروههای سنی بالای ۷۰ سال گروههای سنی زیر ۲ سال، افراد دیابتی، افراد با مشکلات ریوی، افراد مبتلا به مشکلات کلیوی، کسانی که کورتون مصرف میکنند، زنان باردار، زنان شیرده، بیماران مبتلا به ایدز و یا هر بیماری دیگری که سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکند جزو آسیب پذیرترین گروه ها هستند.
هرچند واکسن کرونا وارد ایران شده است اما هنوز واکسن ایمنی لازم را در برابر موارد جهش یافته ویروس ایجاد نمی کند پس متاسفانه برای درمان کرونا، داروی خاصی وجود ندارد. بنابراین بهترین راه درمان، پیشگیری است.
بهترین راههای پیشگیری چیست؟
1 – دست هایتان را با آب و صابون بشویید.
2 – هنگام عطسه یا سرفه جلوی دهان خود را با دستمال بگیرید.
3 – دستمال مصرف شده را داخل سطل زباله بیاندازید.
4 – سعی کنید در مکانهای شلوغ تجمع نکنید.
5 – با کسانی که سرما خورده اند یا علائمی شبیه به آنفلوانزا و حساسیت فصلی دارند تماس نداشته باشید و در صورت تماس فاصله اجتماعی را حفظ کنید.
6 – در مکان های شلوغ از ماسک استفاده کنید.
7 – حتما حتما سیستم ایمنی بدن را با ورزش و تغذیه مناسب (تغذیه متناسب با طبع و زیر نظر طب سنتی) تقویت کنید.
از عوامل مهمی که باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود، استرس است. بهترین کار در این شرایط رعایت بهداشت و حفظ خونسردی می باشد، فکر کردن به خبرهای بد و شایعه ها و جوهای سمی روانی که در جامعه ایجاد شده موجب استرس و تضعیف سیستم ایمنی می شود پس تا می تونید ازین فضاها دوری کنید و فکر خودتون رو با مطالعه، ورزش و از همه مهمتر عزیزانتون پر کنید و به آینده امیدوار باشید.
برای درمان کرونا چی بخوریم
تغذیه در دوران کرونا
میان نوع تغذیه و سیستم ایمنی بدن ارتباط مستقیمی وجود دارد.
سیستم ایمنی بدن مجموعه ای از سلول ها است که از بدن در برابر بیماری ها محافظت می کند. سیستم ایمنی بافت باکتری ها، ویروس ها و انگل ها را تخریب کرده و انها را از بین می برد. سیستم ایمنی سلول های آسیب دیده را از بین می برد و ما با داشتن یک تغذیه سالم می تونیم مقاومت بدن را بالا ببریم و در مقابل بسیاری از بیماری ها محافظت شویم. اما سوال مهم اینه که چی بخوریم که این اتفاق در بدن ما بیفته؟؟
– مصرف روزانه مواد معدنی و ویتامینهایی مانند ویتامینC ، ویتامین D ( که کاملا رایگان از خورشید می تونید این ویتامین رو دریافت کنید) زینک و سلنیوم
– ویتامین C موجب افزایش گلبول های سفید خون می شود که نقش اصلی این گلبول ها مبارزه با عفونت و بیماری ها در بدن است.
مواد غذایی که ویتامین C بالایی دارند:
– گریپفروت
– پرتقال
– نارنگی
– لیمو شیرین
– لیمو ترش
– فلفل دلمهای
– انواع کلم
– آویشن
– جعفری
– کیوی
– آناناس
نکاتی که بایستی رعایت کنید
– در مصرف کربوهیدرات (قند) تعادل را رعایت کنید میزان مصرف کم یا زیاد این ماده غذایی موجب اختلال در فعالیت سیستم ایمنی بدن می شود.
– منابع غذایی امگا ۳ (مانند روغن سویا، روغن کانولا، ماهی و …) باعث افزایش سطح ایمنی شده و خاصیت ضد التهابی دارند.
– مصرف ویتامینهای A ،D ،E ،B ،C، عناصر روی و سلنیوم در تنظیم و تقویت سیستم ایمنی بسیار موثر هستند.
– مصرف میوه ها و سبزیجات تاره در رژیم روزانه فراموش نشود.
– آن دسته از مواد غذایی را انتخاب کنید که نمک افزودنی نداشته و یا میزان نمک آن کم باشد.
– مصرف شکر را محدود کنید.
– مصرف چربیهای مضر را محدود کنید غذاهایی را در رژیم غذایی خود بگنجانید که کمترین میزان روغن را نیاز داشته باشند و یا اصلا روغن نخواهند و یا به جای سرخ کردن، غذاها را بخار پز و یا گریل کنید.
– مواد غذایی مانند ماهی ها و آجیل ها را که چربی اشباع نشده دارند را انتخاب کنید.
– قسمت های چرب گوشت را قبل از پخت جدا کنید و مرغ را بدون پوست انتخاب کنید.
تاثیر فیبر بر بدن
– به بدنتان فیبر (سبزیجات، میوه، حبوبات و دانه های کامل) کافی برسانید. زمانی که فیبر به مقدار کافی مصرف شود به بهبود سیستم گوارش کمک می کند و باعث احساس سیری طولانی مدت می شود و از پر خوری جلوگیری می کند. زیرا همانطور که می دانید پرخوری منجر به اضافه وزن می شود و اضافه وزن یکی از عوامل کاهش سیستم ایمنی بدن می شود.
– حتما آب کافی به بدنتان برسانید مصرف آب کافی و هیدراته نگه داشتن بدن برای حفظ سلامت ما حیاتی است.
– از نوشیدن چای تیره، قهوه قوی، نوشیدنی های انرژیزا و کافئیندار پرهیز کنید. این نوشیدنی ها موجب میشوند آب بدنتان کم شود و الگوی خوابتان را بر هم بریزد. از دمنوش های گیاهی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن مانند (آویشن، دمنوش بابونه، چای کوهی، ختمی، گیاه زوفا، پرسیاووشان و ….) استفاده کنید.
