درمان سردی معده در طب سنتی
سردی معده روش های درمانی بسیاری در طب سنتی دارد. برای هضم مناسب و کامل غذا در معده نیاز به حرارت کافی داریم. به دلایل مختلفی این حرارت کاهش پیدا میکند.

آنچه خواهید خواند...
سردی معده روش های درمان بسیاری در طب سنتی دارد. برای هضم مناسب و کامل غذا در معده و دستگاه گوارش نیاز به حرارت کافی داریم. به دلایل مختلفی این حرارت کاهش پیدا میکند. مهم ترین دلیل آن سوء مزاج سرد معده است. واکنشهای معده برای هضم غذا انجام نمیشود و باعث ضعیف شدن معده میشود. با عطارگرام سایت مرجع طب سنتی همراه باشید تا با علت، نشانه ها و روش های درمان سردی معده آشنا شوید.
درمان سردی معده در طب سنتی
روغن کرچک
کمی روغن کرچک را به معده خود بزنید و این نواحی را ماساژ دهید. پس ازاینکه تمام معده شما چرب شد، با یک حوله یا کیسه آب گرم، شکم خود را بپوشانید.
سرکه انگور
مقدار کمی از سرکه انگور خانگی را در آب حل کنید و این نوشیدنی را هرروز بخورید تا التهاب و سردی معده شما رفع شود. این روش روشی عالی طب سنتی میباشد.
چای بابونه
یکی از راههای برطرف کردن التهاب و سردی معده با طب سنتی نوشیدن چای بابونه است. این چای را میتوان همراه با نبات یا لیموترش استفاده کرد.
آب برنج
آب برنج از داروهای مفید برای درمان مشکل سردی و ترش کردن معده و گوارش دَر طب سنتی است. این نوشیدنی را میتوانید در طول روز به همراه مقداری عسل مصرف کنید تا مشکل سردی گوارش برطرف شود.
عسل
عسل یکی از داروهای شفابخش برای سردی معده دَر طب سنتی است. شما می توانید دم نوش های موثر برای سردی معده را با عسل ترکیب کنید و بخورید.
نعناع
برگهای نعناع از قدیم در طب سنتی بهعنوان یک داروی برای درمان کلیه مشکلات معده استفاده میشد. میتوان با جویدن برگ نعناع یا عرق نعناع و چای نعناع دلدرد را برطرف نمود.
دانه رازیانه
دانه رازیانه میتواند مشکل سردی گوارش و یا هضم کند. مواد غذایی در دستگاه معده را رفع کند و به اینترتیب مشکل التهاب معده رفع میشود.
نکاتی برای رفع سردی معده
ادویههای گرم مثل زنجبیل و دارچین برای رفع سردی معده مفید است. البته باید دقت کنید میزان مصرف این ادویهها برای هر فردی متفاوت است اما بهطورکلی بهتر است روزانه یک گرم از این ادویهها استفاده شود.
قبل از سیر شدن کامل ٬ دست از غذا بکشید.
حداقل تا 2 ساعت بعد از غذا از خوابیدن ممانعت کنید.
غذا را با مقدار خیلی کمی نمک شروع و بانمک به پایان برید. (اگر بیماری فشارخون ندارید).
مصرف حبوبات، را کمتر کنید. در صورت تمایل به مصرف، قبل از طبخ، حداقل 12 ساعت در آب بخیسانید و در طی این مدت 3-2 بار آب آن را عوض کنید.
استفاده از ادویه های میخک، هل و زعفران در پخت غذا.
از خوردن آب همراه غذا و تا 2 ساعت بعد از آن دوری کنید.
مصرف غذاهای سرد و مرطوب مانند آش ماست، آش دوغ، آش رشته و آش جو را کاهش دهید.
از انواع فست فود بهویژه سوسیس، کالباس و همبرگر شدیدا خودداری کنید.
اگر دچار ضعف هضم و نفخ زیاد هستید از ورزش روزانه با معده کاملاً خالی به مدت 20-15 دقیقه غافل نشوید.
علت سردی گوارش چیست؟
چند علت مهم که موجب سردی گوارش و معده میشود شامل:
- مصرف غذاهای دیرهضم
- استفاده از ادویههای تند
- ورزش طولانی مدت
- گرسنگی طولانی مدت
- سریع غذا خوردن
- نوشیدن آب همراه با غذا
- مصرف برخی داروهای خاص
- پرخوری کردن
- مصرف غذاهایی با طبع سرد به ویژه ماست، خیار، بستنی، آب سرد و.. از علت های سردی گوارش میباشند.
نشانه های سردی معده چیست؟
- بزرگی شکم
- حالت تهوع و بیحالی
- ترش کردن
- نفخ معده
- اسپاسم عضلات شکمی
- احساس سوزش دَر مری و سرمعده
- اسهال یا گاهی اوقات یبوست
- دل درد
