خواص چای کوهی چیست؟

آنچه خواهید خواند...
خواص چای کوهی در طب سنتی دارای فواید بسیاری است. یک گیاه از تیره کلازیاسه می باشد که در اروپا آمریکا به مقدار زیادی وجود دارد. و این گیاه به طور خودرو در بین مزرعه های کندم و ذرت رشد می کند. گاهی افراد چای کوهی را با علف چای یا همان گل راعی اشتباه میگیرند. در واقع علف چای یا گل راعی دارای گلهای زرد می باشد. ولی چای کوهی دارای گلهای ریز بنفش پوشیده از کُرک می باشد.
چای کوهی معطر و بوی خاصی دارد. همچنین میوه این گیاه به صورت کپسول که خاصیت دارویی دارد استفاده می شود. شاید برایتان عجیب باشد اما روغن چای کوهی در طول سه قرن در انگلستان جهت داروی زخم مورد استفاده قرار می گرفت. این گیاه دارویی را شما می توانید در ایران واقع در دامنه کوههای البرز، کرج، چالوس و مازندران و نقاط غربی بیابید.
در ادامه با عطار گرام سایت مرجع طب سنتی همراه باشید تا با خواص چای کوهی آشنا شوید.
فواید و طبع چای کوهی چیست؟
در طب قدیم ایران چای کوهی مزاج گرم و خشک دارد. و جهت درمان بیشتر بیماریهای رطوبتی و سرد مزاج استفاده می شود. در برگ های این گیاه یک ماده قرمز رنگ به نام هایپریسین وجود دارد. که اگر این برگ ها را فشار دهیم آن ماده قرمز رنگ خارج می شود. که در التیام زخم ها و درمان سوختگی ها مفید است.
خواص درمانی چای کوهی
1- باز کننده قولنجهای سرد
2- تنظیم سیستم ایمنی و مقابله با بیماریهای ویروسی
3- موثر در سینوزیت، برونشیت و عفونتهای ریوی با مصرف چای کوهی
4- درمان سنگ کلیه و عفونت مجاری ادراری
5- کمک به بی خوابی و افسردگی افراد سردمزاج
6- موثر در تقویت حافظه و رفع بی اشتهایی سالمندان
7- درمان ورم معده و نفخ معده با چای کوهی
8- موثر در بهبود درد های مفصلی و بیماری های روماتیسم
9- تقویت کننده سیستم عصبی
10- برطرف کننده خستگی ذهنی
11- افزایش اشتها با چای کوهی
12- کاهش دردهای دوران قاعدگی
13- رفع گرفتگی صدا و خلط آور با چای کوهی
مصرف چایِ کوهی برای چه کسانی مضر است؟
– زنان باردار: مصرف بیش از حد چای کوهی یا پشمینه عوارض بسیاری برای افراد گرم مزاج و زنان باردار دارد. استفاده از چای کوهی باری خانم های باردار بسیار مضر می باشد. چرا که کشنده جنین است به حدی که اگر بخور جوشانده این گیاه را در زیر رحم قرار بدهند باعث سقط جنین می شود. همچنین اگر که شما از قرصهای ضد بارداری، آسم، سرماخوردگی و حساسیت استفاده میکنید به هیچ عنوان چای کوهی مصرف نکنید.
– چنانچه که شما هم دارای مزاج گرم می باشید. اگر بیش از اندازه چای کوهی استفاده کنید باعث خونآلود شدن ادرار میشود.
نحوه دم کردن چایِ کوهی
ابتدا یک قاشق مرباخوری پر از چای کوهی را در یک لیوان آب جوش بریزید. و با قاشق خوب به هم بزنید سپس با نعلبکی روی آن را بپوشانید. و بعد از 20 دقیقه که دم کشید آن را صاف نموده و با عسل میل کنید.
نحوه جوشاندن چای کوهی: ابتدا یک قاشق چای خوری برگ و گل خشک این گیاه را با دو فنجان آب جوش ریخته و آنقدر بجوشانید تا یک فنجان باقی بماند و میل کنید.
