دانستنی هاطب سنتی

خواص میوه خرمالو در طب سنتی

خرمالو یکی از میوه‌‌های خوشمزه پاییزی که خواص و فواید زیادی در طب سنتی دارد. خرمالو سرشار از مواد مغذی، مواد معدنی و ویتامین مفید برای بدن می‌باشد.

لینک کوتاه این مطلب:
https://atargram.ir/?p=3462

 

خرمالو یکی از میوه‌ های خوشمزه پاییزی که خواص و فواید زیادی در طب سنتی دارد. خرمالو سرشار از مواد مغذی، مواد معدنی و ویتامین مفید برای بدن می‌باشد. نام فارسی این میوه به خاطر طعم آن که تلفیقی از مزه خرما و آلو است، خرمالو گذاشته شده و جالب آن که نام انگلیسی این میوه از همین نام فارسی گرفته شده است.

خرمالو درختی از گیاهان گلدار دولپه‌ای است که تقریباً دارای ۵۰۰–۴۵۰ گونه برگریز و درختان همیشه سبز است. اکثر این‌گونه‌ها متعلق به مناطق گرمسیر هستند و فقط تعداد کمی از آنها در آب و هوای معتدل قابلیت رشد دارند. در ادامه با عطار گرام سایت مرجع طب سنتی همراه باشید تا با خواص و فواید خرمالو در طب سنتی آشنا شوید.

 

خرمالو چه خواصی دارد؟

خرمالو خواص و فواید زیادی در طب سنتی دارد و غنی از ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین B6، همچنین فیبر غذایی، منگنز، مس، منیزیم، پتاسیم و فسفر است. آنها همچنین دارای ترکیبات ارگانیک هستند که حاوی کاتچین ها، گالاکتاچین، اسید بوتولینیک و ترکیبات مختلف کاروتنوئیدی هستند که در ترکیبات ویتامین B قرار دارند.

هر ۱۰۰ گرم خرمالو حاوی ارزش غذایی زیر است:

جهت ارتباط با مشاوران عطارگرام کلیک کنید...

انرژی ۶۰ تا ۷۰ کیلوکالری

آب ۷۵.۵ گرم

فیبر ۵.۹ گرم

قند ۲۳ گرم

ویتامین ث ۷.۶ میلی‌گرم

پتاسیم ۲۱۰ میلی‌گرم

منیزیم ۱۱ میلی‌گرم

آهن ۰.۱۵ میلی‌گرم

لیست طولانی از خواص درمانی این میوه در طب سنتی به دلیل حضور ویتامین و مواد معدنی فوق و نیز برخی ترکیبات آلی است.

 

انواع خرمالو

این میوه به دو نوع تقسیم می‌شود:

1. گس

2. غیر گس

خرمالو گس قابل مصرف نیست چون حاوی سطح بالایی از تانین هستند. در حالی که غیر گس آن به هنگام رسیدن تانین را از دست می‌دهند.

این میوه می‌تواند خام و نیز در حالت خشک خورده شود، همچنین به تعدادی از دسرها و غذاها نیز اضافه می‌شود. این میوه شیرین کالری بسیار پایینی دارد. اکنون که کمی در مورد فواید و عوارض جانبی میوه دانستید، باید به دقت مصرف کنید. مقدار صحیح میوه به دلیل درست به سلامتی کمک می‌کند.

این میوه دارای انواع خاصی با رنگ های متفاوت است:

  • خرمالوی ژاپنی خوش طعم و دارای برگ‌هایی پهن و سفت است.
  • نوع دیگر خرمالوی آمریکایی است.
  • خرمالوی سیاه در زمان رسیدن به رنگ سیاه در می‌آید.
  • مابولو یا سیب مخملی نیز وجود دارد که متعلق به فیلیپین است و رنگ قرمز روشن دارد.
  • خرماندو که متعلق به جنوب غربی آسیا و جنوب شرقی اروپا است.

 

بهترین زمان مصرف خرمالو

چون خرمالو یک میوه اسیدی است و مصرف آن باعث افزایش ترشح اسید معده می‌شود، بهتر است با معده پر آن را بخورید تا اینطوری غذایتان بهتر هضم شود.

 

هشدارها و مضرات

خرمالو خواص بسیار زیادی دارد. اما مصرف بیشتر از ۱ تا ۲ عدد خرمالوی نارس در روز توصیه نمی‌شود. مصرف خرمالوی نارس و گس برای افراد مبتلا به یبوست مناسب نیست. چون تانن موجود در آن یبوست را تشدید می‌کند.

افراد مبتلا به اختلالات روده‌ای، بیماری سل و عمل جراحی روده انجام داده‌اند، خرمالو نخورند.

افراط در مصرف این میوه موجب انسداد روده می شود.

اگر می‌خواهید خرمالو را با پوست بخورید، به خوبی این میوه را بشویید. و به تکه های کوچک تقسیم کنید.

مصرف این میوه به صورت گس مناسب نیست. و بهتر است خرمالوی شیرین را انتخاب کنید.


 
کانال مشاوره طب سنتی و تغذیه:
مشاوره طب سنتی و تغذیه مشاوره تلگرامی

  حدیث مشورت
قبل از قرن حاضر و توسعه علوم، بشر قرن های متمادی با استفاده از گیاهان اقدام به درمان بیماری ها می نمود.
داروهای گیاهی و گیاهان دارویی اگر در مقدار مناسب و به اندازه مصرف شود؛ هیچ ضرری نخواهند داشت اما بهرحال توصیه عطارگرام به شما این است که از مصرف خودسرانه هر نوع دارویی (چه گیاهی و چه شیمیایی) خودداری کرده و حتما با افراد خبره طب سنتی یا پزشک مشورت نمایید؛ بویژه اگر درحال مصرف داروهای شیمیایی هستید، مصرف برخی داروهای گیاهی می تواند تاثیر داروها را بیشتر نماید و همچنین برخی داروهای گیاهی می توانند تاثیر داروهای شیمیایی را خنثی کنند.

نمایش بیشتر
رفع مسئولیت مهم!

نوشته های مشابه

شما هم نظر بدید...

دکمه بازگشت به بالا

Registration

Forgotten Password?

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند:

مسدود کننده تبلیغات شناسایی شد

لطفا جهت حمایت از ما، مسدود کننده تبلیغات را غیر فعال کنید. هزینه های تولید محتوای وبسایت از طریق تبلیغات تامین میشود و این ضرری به شما نخواهد زد.