خواص و مضرات آویشن

آنچه خواهید خواند...
خواص و مضرات آویشن در طب سنتی بسیار فراوان می باشد. آویشن دارای طبع گرم و خشک می باشد که بیشتر به عنوان ادویه از آن استفاده می شود. برای درمان مشکلات تنفسی، برونشیت، فشار خون بالا بسیار موثر می باشد. آویشن علاوه بر خواص بی نظیری که دارد مضراتی هم دارد.
در ادامه با عطار گرام سایت مرجع طب سنتی همراه باشید تا با خواص و مضرات آویشن آشنا شوید.
بخوانید: گیاه آویشن باغی
خواص و مضرات آویشن در طب سنتی
خواص و فواید بی نظیر آویشن
بوگیر طبیعی
آویشن برای رفع بوی بد پاها بسیار موثر است. برای این کار 250 گرم آویشن خشک را در دو لیتر آب بجوشانید.
به مدت 20 دقیقه صبر کنید تا به خوبی دم بکشد سپس آن را از صافی رد کنید و در یک تشت یا وان حمام بریزید. به مدت 10 دقیقه پاهایتان را در این محلول بگذارید.
آویشن برای رفع سرفه مفید است
برگ های آویشن یک درمان گیاهی و طبیعی برای رفع سرفه می باشد. برای رفع سرفه و گلو درد حتما دمنوش آویشن میل نمایید تا سریع تر برطرف شود.
آویشن برای هضم غذا مفید است
آویشن گیاهی است با مزه ای تلخ مانند که برای هضم غذا بسیار موثر و مفید می باشد. اگر دچار نفخ و مشکلات گوارشی شده اید حتما بعد از غذا دمنوش آویشن میل نمایید.
تقویت سیستم ایمنی
آویشن سرشار از ویتامین هایی است که بدن ما به آنها احتیاج دارد. آویشن حاوی مقادیر بالایی ویتامین A ، C، مس، فیبر، آهن، منگنز می باشد. اگر حس سرماخوردگی دارید و یا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف می باشد دمنوش آویشن یک گزینه عالی برای شما می باشد.
آویشن برای سلامت قلب مفید است
آویشن حاوی مواد معدنی و مغذی است که برای فشار خون و کلسترول بسیار مفید می باشد. همانطور که می دانید فشار خون و کلسترول در سلامت قلب نقش به سزایی دارند. مصرف روزی یک بار دمنوش آویشن به سلامت قلب شما کمک زیادی می کند.
اویشن برای پوست مفید است
آویشن دارای خواص ضد باکتریایی و تصفیه کنندگی می باشد که برای رفع جوش و آکنه صورت بسیار مفید است.
درمان آفت و بوی بد دهان
آویشن گیاهی است ضدعفونی کننده و التیام بخش برای درمان آفت، التهاب لثه، بوی بد دهان بسیار مفید و موثر است.
یک قاشق چای خوری آویشن را در یک لیوان آب جوش بریزید صبر کنید چند دقیقه بجوشد سپس محلول را از صافی رد کنید روزانه چند بار غرغره کنید.
آنتی اکسیدان قدرتمند
آویشن سرشار از آنتی اکسیدان می باشد. آنتی اکسیدان هایی مثل: آپیژنین، لوتولین، ساپونین و تانن که موجب خنثی کردن رادیکال های آزاد می شوند و استرس و اضطراب را به کل نابود می کنند.
آویشن برای اختلالات تنفسی مفید است
این گیاه شگفت انگیز برای رفع عفونت ها و اختلالات تنفسی بسیار موثر می باشد. آویشن برای درمان برونشیت، سینوزیت، سرفه مفید می باشد و نابود کننده سرماخوردگی است.
برای درمان سرفه و سرماخوردگی مقداری آویشن در قوری بریزد و بگذارید به مدت 20 دقیقه دم بکشد سپس محلول را از صافی رد کنید. دمنوش آویشن را با عسل روزی دو بار میل نمایید تا هر چه سریع تر درمان شوید.
مضرات آویشن
تحریک غشا مخاطی
آویشن حاوی ترکیبات حساسیت زایی و ترکیبات تیمول و کارواکرول است که موجب تخریک غشا مخاطی در افراد حساس می شود. اگر دچار چنین مشکلی شده اید از خوردن آویشن پرهیز نمایید.
ایجاد آلرژی
اگر شما به برخی گیاه ها مثل: ریحان، کرفس، رزماری، پونه کوهی حساسیت وآلرژی دارید پس در استفاده از آویشن دقت نمایید. چون آویشن هم از همین خانواده می باشد. در صورت داشتن حساسیت از خوردن این گیاه اجتناب نمایید.
تاثیرات بد بر غده تیروئید
مصرف آویشن می تواند تاثیرات بسیار منفی بر غده تیروئید بگذارد. آویشن بر هورمون غده هیپوفیز که تیروئید را تحریک میکند تاثیرات بد و منفی می گذارد.
اویشن برای برای دوران بارداری و شیردهی مضر است
شواهدی دال بر بی خطر بودن این گیاه بریا زنان باردار وشیرده وجود ندارد. آویشن قاعدگی را بسیار تحریک می کند پس احتمال دارد برای زنان باردار هم خطرناک باشد. توصیه می شود از گیاهان در دوران بارداری زیر نظر پزشک متخصص مصرف نمایید.
خواص و مضرات آویشن
خطرناک برای کودکان زیر 10 سال
آویشن برای کودکان زیر 10 سال مناسب نیست. حتی از دهانشویه های لیسترین که حاوی آویشن است هم نباید استفاده کنند.
تداخل با برخی داروها
افرادی که از داروهای ضد تیروئیدی مصرف می نمایند نباید آویشن بخورند. آویشن به این داروها واکنش معکوس نشان می دهد و عملکرد این داروها را مختل می کند.
امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. در صورت داشتن هر گونه سوالی نظرات خود را با دیگر کاربران عزیز عطار گرام سایت مرجع طب سنتی به اشتراک بگذارید.
