خواص و فواید لوبیا برای سلامتی
لوبیا برای سلامتی مفید است و خواص و فواید در طب سنتی است. لوبیا حبوباتی با طبع گرم است که دارای انواع مختلفی است

آنچه خواهید خواند...
لوبیا برای سلامتی مفید است و خواص و فواید در طب سنتی است. لوبیا حبوباتی با طبع گرم است که دارای انواع مختلفی است و سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین A، ویتامین B1، ویتامین B12، ویتامین B6، ویتامین C، آهن، مس، کلسیم، منیزیم، فیبر و پروتئین و… است.
لوبیا یک منبع عالی از ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین، فیبر غذایی و آهن هستند و حاوی آنتی اکسیدان هایی هستند که برای سلامت ما مفید می باشند. تا انتها با عطار گرام سایت مرجع طب سنتی همراه باشید تا با خواص و فواید لوبیا برای سلامتی و طبع انواع لوبیا آشنا شوید.
آشنایی با انواع لوبیا و خواص آنها
لوبیا چیتی
منبعی غنی از آمینواسید است که در واقع منبع خوبی برای دریافت پروتئینی محسوب میگردد. همچنین منبع خوبی از فیبر است.
میتوان از آن در انواع غذاها، سالادها، آش رشته، قورمهسبزی و خوراک لوبیا و.. استفاده نمود.
لوبیا قرمز
دارای طبع گرم میباشد و دارای خواصی چون سلامت پوست و مو، کاهش کلسترول خون و فشارخون و… است.
از مصارف لوبیا میتوان به استفاده از آن در برخی غذاها مانند انواع خورشها، آشها و همچنین سالادها اشاره نمود.
لوبیا سفید
دارای مقدار زیادی کربوهیدرات، پروتئین میباشد که گزینه مناسبی برای گیاهخواران است و دارای طبع گرمی میباشد.
از موارد مصرف آن به سالاد خوشمزه و پرخاصیت لوبیاسفید میتوان اشاره کرد.
لوبیا سیاه
ازجمله فواید مصرف اینگونه میتوان به پایین بودن کالری دریافتی و دارای بودن انواع ریزمغذیها اشاره نمود. طبع آن گرم است.
همچنین اینگونه محتوی آهن و پروتئین زیادی است و همچنین ازلحاظ فیبر، فسفر، کلسیم، زینک، سدیم و ویتامین A، ویتامین های گروه B، ویتامین K نیز غنی است. هم میتوان انواعی از خوراکها، سالادها و خورشها را با آن درست کرد.
چشمبلبلی
دارای رنگ سفید با نقطههای سیاه است و دارای استفاده غذایی با طبع گرم است. ازجمله استفاده آن میتوان به لوبیاپلو با شوید اشاره نمود. مزاج چشم بلبلی گرم و تر می باشد.
خواص لوبیا در طب سنتی
تقویت حافظه با لوبیا
لوبیا منبعی غنی از ویتامین B1 است، به همین دلیل میتواند تا حد زیادی به عملکردهای سالم مغز کمک کند. وجود مقادیر بالای ویتامین B1 میتواند در ایجاد انتقال دهنده مهم عصبی که عملکرد مناسب مغز را تقویت میکند و موجب افزایش تمرکز حافظه میشود کمک کننده و مفید باشد. علاوه بر این در کاهش سرعت پیشرفت آلزایمر و زوال عقلی هم بسیار تاثیرگذار است.
کاهش کلسترول بد
لوبیا خواص و فواید بسیاری در طب سنتی دارد و به کمک مقادیر بالای کربوهیدراتهای پیچیده و فیبر رژیمی موجود در خود موجب کاهش سطح کلسترول در خون شده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد.
سلامت قلب
وجود مقادیر بالای منیزیم در لوبیا قرمز بر میزان کلسترول تأثیر میگذارد و به بدن کمک میکند تا با بیماریهای قلبی عروقی مانند سکته، انتقال شریانها و غیره مبارزه کند و موجب حفظ سلامت و قدرت قلب شود.
تقویت استخوانها
لوبسا قرمز حاوی منگنز و کلسیم است و بهدکمک این مواد معدنی موجب تقویت استخوانها و جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان می شود. همچنین لوبیا قرمز با فولاتی که در خود دارد نیز میتواند به حفظ سلامت استخوان و مفصل کمک کنند و خطر ابتلا بیماریهای استخوانی و شکستگی استخوان را کاهش دهد.
منگنز و کلسیم موجود در لوبیا باعث تقویت استخوان ها می شود و باعث جلوگیری از پوکی استخوان می شوند.فولات در لوبیاها نیز به حفظ سلامت استخوان و مفصل،کمک می کند و خطر بیماری های استخوانی و شکستگی را کاهش می دهد.
کاهش دیابت
لوبیا سرشار از فیبر است و همین موضوع در کاهش قند خون نقش موثری دارد. در تحقیقی که در سال ۲۰۱۸ انجام شد مشخص شد که یک رژیم غذایی روزانه با فیبر بالا میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان میدهد کاهش قند خون در افرادی که از قبل به این بیماری مبتلا بودهاند از دیگر فواید لوبیا است
سلامت روده
مطالعات نشان داده است که انواع لوبیا، مخصوصا لوبیای سیاه، باعث بهبود عملکرد روده شده و تعداد باکتریهای مفید روده را افزایش میدهند.
کاهش خطر ابتلا به سرطان
بعضی از مطالعات نشان داده است که لوبیاها بهعنوان آنتی اکسیدان و ضدالتهاب عمل میکنند. این اثرات موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان میشود.
پیشگیری از ابتلا به کبد چرب
کبد چرب اختلالی متابولیکی است که در اثر تجمع چربی در کبد ایجاد میشود. پژوهشی که در سال ۲۰۱۶ منتشر شده، نشان داد که لوبیای آزوکی (adzuki bean) موجب کاهش تجمع چربی در کبد موشها میشود. این نتیجه نشان میدهد که این نوع لوبیا به حفظ سلامت کبد کمک میکند و خطر ابتلا به کبد چرب را کاهش میدهد. البته برای تأیید این نتیجه به انجام مطالعات بیشتری روی انسانها نیاز داریم.
کمک به کنترل وزن
طبق تحقیقات طب سنتی کاهش وزن افراد با استفاده از لوبیا نسبت به افرادی که مصرفشان کم بوده، بیشتر است. لوبیا به بدن پروتئین می رساند اما بر خلاف انواع حیوانی پروتئین چربی بسیار کمی دارد.
بعلاوه فیبر موجود در آن باعث احساس سیری می گردد. همچنین فیبر شکسته نمی شود و در نتیجه جذب خون نخواهد شد تا سوزانده یا به صورت چربی ذخیره شود. به همین دلیل لوبیاها برای کاهش وزن فوق العاده هستند. لوبیاها با کاهش BMI و لاغر تر شدن میان تنه و تنظیم هورمون های اشتها در ارتباط هستند. تمام این ها به خاطر محتوای فیبر و پروتیئن آنها است.
خواص لوبیا برای پوست و مو
درمان خشکی پوست: خشکی پوست یکی از علائم کمبود ویتامین B در بدن است؛ به دلیل مقادیر بالای ویتامین های B که دارد خشکی پوست و علائم آن را درمان می کند.
درمان ریزش مو: یکی از دلایل ریزش مو کمبود پتاسیم در بدن است؛ لوبیا غنی از پتاسیم است و می تواند به درمان ریزش مو کمک کند.
معده و دستگاه گوارش
فیبر موجود در لوبیا باعث بهبود هضم غذا می شود، نفخ شکم را کاهش می دهد. سندروم روده تحریک پذیر را درمان و به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
یبوست
مقادیر قابل توجه فیبر موجود در لوبیا باعث بهبود حرکات روده شده و به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند.
