درمان گرفتگی گوش با طب سنتی
گرفتگی گوش مشکل ناراحت کننده که مطمئنا همه ما حداقل یک بار آن را تجربه کردهایم و علت و علائم مختلفی نیز دارد.

آنچه خواهید خواند...
گرفتگی گوش مشکل ناراحت کننده که مطمئنا همه ما حداقل یک بار آن را تجربه کردهایم و علت و علائم مختلفی نیز دارد. ممکن دچار وزوز گوش شوید، میزان شنواییتان کاهش یابد، صداها درون سرتان بپیچند و… این وضعیت ممکن برای هرکسی اتفاق بیفتد. برای درمان خانگی گرفتگی گوش با طب سنتی راهکارهایی وجود دارد پس تا انتها با عطار گرام سایت مرجع طب سنتی همراه باشید تا با روش درمان و علت و علائم گرفتگی گوش در طب سنتی آشنا شوید.
گرفتگی گوش چیست؟
پرده گوش که پرده صماخ نیز نامیده میشود، یک لایه نازک از بافتها است که بخش بیرونی گوشتان را از گوش میانی جدا میکند. این پرده ارتعاشات صوتی را از جهان اطراف شما به استخوانهای کوچک موجود در گوش میانی میفرستد. این پرده به شما برای شنیدن کمک میکند. گاهی پرده گوشتان به سمت گوش میانی کشیده میشود. این وضعیت به عنوان گرفتگی گوش شناخته میشود.
گرفتگی گوش در میان کودکان شایع تر است. با این حال این وضعیت میتواند در هر سنی و روی هر فردی تاثیرگذار باشند. این وضعیت میتواند کاملا رنجش آور و ناراحت کننده باشد که میتواند به علت متعددی مانند افزایش جرم گوش، تغییر ارتفاع و یا عفونت گوش اتفاق بیفتد.
علت گرفتگی گوش
رایج ترین علت گرفتگی گوش عبارت است از:
گوش هواپیمایی
این مورد زمانی رخ میدهد که گوش بر اثر تغییر فشار هوا کیپ میشود. مانند اتفاقی که زمان فرود یا بلند شدن هواپیما رخ میدهد.
عفونت گوش
وقتی مایع، ویروس و باکتری درون گوش جمع شود، باعث گرفتگی گوش میشود. مردم غالبا عفونت گوش یا سایر بیماری هایی که در گوش ایجاد میشود را تجربه میکنند.
فشار جرم گوش
جرم گوش اضافی سبب انسداد کانال گوش میشود.
شی خارجی در گوش
گاهی اوقات وسیله های کوچکی که برای پاکسازی گوش استفاده میکنید، مانند پنبه که درون گوش گیر میکند و علتی برای ایجاد گرفتگی گوش میباشد. کودکان ممکن اشیای خارجی را درون گوش خود کنند.
گوش شناگر
یکی از علت های گرفتگی گوش جمع شدن آب درون گوش است. وقتی گوش شخصی در معرض آب است و آب درون گوش جمع میشود، موجب عفونت گوش میشود. به همین علت شناگران اکثرا این را تجربه میکنند. حتما باید گوش خود را خشک کنید و به دور از رطوبت نگه دارید.
علائم گرفتگی گوش
- احساس پری گوش
- احساس گرفتگی گوش
- کاهش شنوایی از خفیف تا شدید.
- احساس درد خفیف تا شدید گوش
- احساس ناراحتی از عملکرد شنوایی
- شنوایی گنگ و نامعلوم
گرفتگی گوش نشانه چیست ؟
کیپ شدن گوش به علت کاهش فشار هوای گوش میانی و کشیده شدن پرده صماخ به سمت داخل گوش ایجاد میشود. پرواز در ارتفاع، بیماریهای گوش میتواند باعث این عارضه شود. عوارض گرفتگی گوش شامل: از دست دادن شنوایی دائمی، وزوز گوش همیشگی میباشد.
درمان خانگی گرفتگی گوش با طب سنتی
استنشاق بخار
برای درمان گرفتگی گوش در طب سنتی میتوانید از دوش گرم استفاده کنید. دوش آب داغ را باز کنید و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در حمام بنشینید. بخار آب داغ به شل کردن مخاط موجود در گوش کمک میکند. روش دیگر آن است که یک حوله ی کوچک گرم یا داغ را روی گوش تان قرار بدهید.
خمیازه کشیدن
یکی از ساده ترین و دسترسی ترین راهکارهای درمانی در طب سنتی برای رفع گرفتگی گوش خمیازه کشیدن است. لازم نیست حتما به خاطر خواب آلودگی خمیازه بکشید. با یک خمیازه ساختگی هم میتوانید به رفع گرفتگی کمک کنید. دهانتان را تا جایی که میتوانید باز کرده و همزمان نفستان را دم و بازدم داشته باشید. اینکار میتواند نتایج خوبی برایتان داشته باشد. چند دقیقه حرکت «خمیازه کشیدن» را تکرار دهید تا گوش هایتان باز شود.
خروج مایع داخل گوش
برای انجام این شیوه درمانی انگشت اشاره خود را داخل گوش قرار بدهید و به آرامی آن را به سمت بالا و پایین حرکت دهید. این تکنیک به خارج کردن آب محبوس شده داخل گوش کمک خواهد کرد. میتوانید برای خشک کردن آب از گوش از یک سشوار با باد گرم استفاده کنید. دقت داشته باشید که سشوار را روی باد گرم تنظیم کنید و با فاصله چند سانتی از گوش نگه دارید.
درمان گرفتگی گوش با کمپرس آب گرم
کمپرس آب گرم از درمان های عالی و طبیعی طب سنتی برای درمان و کاهش گرفتگی گوش است. که برای درمان گرفتگی ناشی از اخلاط سینوسی و سرماخوردگی موثر است، گرمای ناشی از کمپرس خلط ها را پاک میکند. دستمالی را با آب گرم خیس کنید و آب اضافی آن را بگیرید و 5 الی 10دقیقه روی موضع بگذارید درد را کاهش میدهد. همچنین میتوانید شیشه ای پر از آب گرم را با دستمال نازکی ببندید و 5 تا 10 دقیقه روی گوش بگذارید.
روغن زیتون
اگر از تجمع موم داخل گوش رنج میبرید بهتر است از مواد طبیعی طب سنتی درمان و رفع گرفتگی گوش استفاده کنید. روغن زیتون به شما کمک میکند موم گوش را نرم و به راحتی خارج کنید. مقداری روغن زیتون را گرم کنید و از آن داخل گوش بریزید بعد از10 دقیقه موم نرم میشود. سر را خم کنید تا به آرامی روغن ها خارج شود.
الکل و سرکه سیب
ترکیب الکل و سرکه سیب ترکیبی عالی و معجزه آسا در طب سنتی برای درمان و رفع گرفتگی گوش میباشد. ترکیب الگل و سرکه سیب با هم باکتریهای عفونی که باعث انسداد گوش میشوند را از بین میبرد. به مقدار برابر این دو را ترکیب کنید و به پهلو بخوابید و مقداری ازاین قطرات را داخل گوش بریزید و پنبه روی آن بگذارید. با این روش بعد از 5 تا 10 دقیقه موم ها خارج میشود.
درمان گرفتگی گوش با روغن سیر
روغن سیر یکی دیگر از درمان های طبیعی طب سنتی است که برای درمان گرفتگی گوش و عفونت بسیار مفیدا و موثر میباشد. 2 بوته سیر را له کنید و داخل تابه با 5 قاشق روغن بریزید. 10تا 15 دقیقه باحرارت کم گرم کنید تا خواص سیر وارد روغن شود. وقتی خنک شد 1 دقیقه قطره را داخل گوش بریزید تاگوش باز شود.
مصرف دارو
اگر دچار انسداد لوله های استاش هستید، ممکن است داروهای نسخه ای زیر برای شما تجویز شوند:
- آنتی بیوتیک (عفونت گوش، عفونت سینوس)
- داروهای ضدقارچ (گوش شناگر)
- آنتی هیستامین (برای جلوگیری از احتقان گوش)
همچنین گرفتگی گوش ممکن است با درد همراه باشد، به خصوص اگر عفونت گوش داشته باشید. در این صورت میتوانید طبق دستور پزشک تان از داروهای مسکن بدون نیاز به نسخه استفاده کنید:
- ایبوپروفن
- استامینوفن
- ناپروکسن سدیم
درمان گرفتگی گوش با قطره
کیت تمیزکننده موم گوش نیز میتواند به نرمکردن و خروج مواد و موم داخل گوش کمک زیادی کند. همچنین میتوانید از راهکار های طب سنتی برای درمان گرفتگی استفاده کنید. و 2 یا 3 قطره روغن معدنی گرم، روغن بچه را با استفاده از قطره چکان داخل گوش بریزید. بعد از چند دقیقه از چکاندن قطره سر خود را به سمت پایین بگیرید تا موم و روغن اضافه همراه با مواد اضافه موجود گوش، خارج شوند.
مانور مالسالوا
این ترفند ساده به بازکردن لوله ی استاش شما کمک میکند. برای انجام این روش، یک نفس عمیق بکشید و نوک بینی تان را با دو انگشت محکم بگیرید. درحالی که دهانتان بسته است، سعی کنید هوا را به آرامی از طریق بینی بیرون بدهید. این کار باید فشار کافی برای رفع گرفتگی یا باز کردن گوش را ایجاد کند. برای جلوگیری از صدمه به پرده گوشتان سعی کنید هوا را محکم بیرون ندهید. هنگامی که لوله ی استاش شما باز شد، بهتر است برای باز نگه داشتن آن آدامس بجوید یا آب نبات سفت بمکید.
