بیماری هاچه خبردانستنی هاطب سنتیمشکلات گوارشی
روش های درمان زخم معده در طب سنتی
با مصرف مواد غذایی مفید و استفاده از روش های خانگی می توانید زخم معده را درمان کنید.

آنچه خواهید خواند...
روش های خانگی درمان زخم معده در طب سنتی ٬ بیماری زخم معده یک بیماری گوارشی است که دردهای شدیدی را در معده ایجاد میکند. روش های خانگی موثری برای درمان بیماری زخم معده در طب سنتی وجود دارد و به شما برای درمان این بیماری کمک میکند.
درمان زخم معده با استفاده از روش های خانگی و.. در طب سنتی امکان پذیر است. زخم معده (Stomach ulcers) معمولا بر اثر آسیب به لایه ضخیم مخاطی که از فضای داخلی معده شما محافظت میکند، بروز می کند. با این شرایط تماس اسید معده شدت آسیب را تشدید کرده و باعث ایجاد زخم میشود. معده یک اسید قوی برای کمک به هضم غذا و محافظت در برابر میکروبها تولید میکند.
جالب است بدانید که این زخم ممکن است در دوازدهه (اثنی عشر) یا روده کوچک نیز بروز کند. تخمین زده شده است که در جهان از هر ده نفر یک نفر دچار یکی از انواع زخم گوارشی است. برای آشنایی با روش های خانگی درمان زخم معده در طب سنتی با عطار گرام سایت مرجع طب سنتی همراه باشید.
شاید برای شما مفید باشد:
- درمـان کرونا با مصرف ویتامین C
- روش درمـان کرونا در طب سنتی
- درمـان درد کلیه چپ با طب سنتی
- روش های درمـان حساسیت فصلی
- درمـان خانگی کم خونی در طب سنتی
روش های درمان زخم معده در طب سنتی
درمان بیماری زخم معده با روش های خانگی زیر امکان پذیر است:
1. کلم و هویج
کلم به دلیل آنکه حاوی اسید لاکتیک است می تواند اسید آمینه تولید کرده و جریان خون را به معده تقویت کند. علاوه براین، کلم حاوی مقادیر زیادی ویتامین c است. مصرف کلم یک روش خانگی موثر برای درمان بیماری زخم معده با طب سنتی محسوب میشود. آب هویج نیز سرشار از ویتامین است که یک فاکتور ضد زخم معده است.
2. نارگیل
نارگیل خاصیت ضد باکتری دارد و برای زخم معده مناسب است. شیر نارگیل و آب نارگیل هردو خاصیت ضد سرطانی و محافظت کنندگی دارند که برای کاهش و مدیریت زخم معده موثر واقع خواهند شد.
3. موز
موز نارس و رسیده هر دو به دلیل ترکیبات ضد باکتریایی برای زخم معده مفید هستند. و مانع از گسترش زخم معده میشود. مصرف موز یک روش خانگی خوب و موثر برای حفاظت از دستگاه گوارش و کاهش اسیدیته اسید معده است. موز به کاهش التهاب و استقامت پوشش معده نیز کمک می کند.
4. عسل
عسل حاوی آنزیمی بنام گلوکز اکسیداز است که برای از بین بردن باکتری های مضر معده باعث تولید پراکسید هیدروژن می شود.
5. سیر
سیر به دلیل خاصیت ضد میکروبی و ضد باکتریایی که دارد باعث کنترل سطح هلیکوباکترپیلوری شده و از عفونت معده جلوگیری خواهد کرد.
6. پودر فلفل قرمز
فلفل قرمز به دلیل ترکیب کپسایسین یکی از داروهای موثر و روش خانگی عالی برای درمان بیماری زخم معده محسوب میشود. این ماده اسید معده را مهار میکند و باعث قلیایی شدن اسید، تحریک جریان خون به معده و ترشحات مخاطی خواهد میشود.
7. ویتامین E
مصرف ویتامین E برای درمان زخم معده تاثیر به سزایی دارد و احتمالا به دلیل افزایش سنتز گلوتاتیون و پروستاگلاندین توسط این ویتامین می باشد. مصرف روزانه ویتامین E به مدت 4-6 روز توصیه می شود.
8. شنبلیله
شنبلیله حاوی ترکیبات مفیدی برای سلامتی و زخم معده و ناراحتی معده میباشد.
9. چای سبز
چای سبز به علت وجود پلی فنول ها، به عنوان اپی گالوکاتچین نیز شناخته می شود.
10. سرکه سیب و جوش شیرین روش خانگی موثر در درمان بیماری زخم معده
مخلوط این دو ماده به دلیل خاصیت قلیایی می تواند سطح PH معده را حفظ کرده و زخم معده را تسکین دهد.
11. آلوئه ورا
آلوئه ورا گیاهی است که امروزه به طور گسترده در صنایع آرایشی، دارویی و غذایی مورد استفاده قرار میگیرد. جالب است بدانید که مصرف عصاره آلوئه ورا به مدت ۶ هفته (روزانه ۳ میلیگرم/ کیلوگرم) میزان اسید معده تولید شده در موشهای مبتلا به زخم را به میزان قابل توجهی کاهش داد. در مطالعه دیگری روی موشها، آلوئه ورا دارای اثرات درمانی زخم قابل مقایسه با امپرازول، یک داروی رایج ضد زخم بود.
12. بادام و شیر
مخلوط شیر و بادام باعث تسکین سوزش و درد ناشی از زخم معده شده و هضم را نیز بهبود می بخشد.
13. زنجبیل و عسل
بارها در مطالب مختلف بخش سلامت عطارگرام در مورد اثرات دارویی درمانی زنجبیل گفته ایم. زنجبیل با اسید معده ناشی از هلیکوباکتر پیلوری مبارزه میکند. بعلاوه مصرف آن زخمهای ناشی از زخم معده را تسکین خواهد داد.
14. گیاه قاصدک
گیاه قاصدک و یا کاسنی زرد دارای ویژگی ضد التهاب قدرت مندی میباشد که به کاهش زخم معده و بهبودی آن کمک می کند. در حالت ایده آل از ریشه آن میتوان شربتی نیز تهیه کرد.
طرز تهیه و طریقه استفاده: از گیاه قاصدک می توان سالاد تهیه کرد و یا اینکه دمنوش آن را تهیه کنید.
نکته: مصرف این گیاه به مدت 2-4 هفته توصیه می شود پس از آن مصرف را متوقف کنید.
15. گز روغنی و ماست
برگ درخت گز روغنی خاصیت ضد التهابی داشته و به درمان زخم معده کمک می کند. بر اساس یک مطالعه، مصرف روزانه یک فنجان ماست پروبیوتیک در درمان هلیکوباکتر پیلوری موثر خواهد بود.
16. روغن کرچک و شیر
روغن کرچک یکی از روش های خانگی مفید برای درمان زخم معده می باشد که به کاهش درد و التهاب معده نیز کمک خواهد کرد.
17. انگور فرنگی
انگور فرنگی یک درمان موثر برای زخم معده و زخم گوارشی است و التهاب معده را کاهش می دهد.
روش های خانگی درمان زخم معده در طب سنتی
روش های خانگی درمان زخم معده با تغییر رژیم غذایی در طب سنتی به درمان این بیماری کمک زیادی میکند. مهم ترین روش درمان زخم معده رعایت رژیم غذایی و استفاده از مواد غذایی مناسب و سالم می باشد. استفاده از روش های خانگی زیر موثر است:
1. عسل
از نظر محققان پزشکی، یک روش خانگی درمان زخم معده در طب سنتی عسل است. عسل یک روش خانگی عالی برای زخم معده محسوب میشود. عسل یک ضد باکتری قوی است که میتواند مانع از رشد هلیکوباکترهای موجود در معده شود.
بنابراین تا زمانیکه سطح قند خون شما طبیعی است، میتوانید از خوردن عسل مانند هر نوع شیرینکننده دیگر لذت ببرید. با این احتمال که زخم های معده شما نیز تسکین پیدا میکنند. اخیرا چندین مطالعه روی حیوانات از توانایی عسل در کاهش خطر ابتلا به زخم معده و همچنین کاهش زمان بهبودی آن پشتیبانی کردهاند. در گذشته افراد از مالیدن عسل برای تسریع بهبود زخمهای پوستی مانند سوختگی نیز استفاده میکردند.
2. مواد غذایی حاوی پروبیوتیک
پروبیوتیکها باکتریها و مخمرهای زندهای هستند که میکرو ارگانیسمهای سالم و مهمی را برای دستگاه گوارش شما فراهم میکنند. آنها در بسیاری از مواد غذایی به ویژه موارد تخمیر شده مانند دوغ، ماست و پنیر وجود دارند. همچنین میتوانید پروبیوتیکها را به صورت مکمل مصرف کنید.
3. موز سبز
تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۱ نشان میدهند که مصرف موز نارس ممکن است تأثیر مثبتی بر درمان زخم معده داشته باشد. در واقع حاوی یک فلاونوئید به نام لوکوسیانیدین است. لوکوسیانیدین میزان مخاط معده را افزایش میدهد. این میوه همچنین ممکن است اسیدیته را کاهش دهد که میتواند به جلوگیری و تسکین علائم زخم کمک کند.
4. آب کلم
آب کلم سرشار از ویتامین C است و به پیشگیری و درمان عفونت هلیکوباکتر پیلوری کمک میکند. اخیرا چندین مطالعه روی حیوانات نیز نشان میدهد که آب کلم در درمان و جلوگیری از طیف وسیعی از زخمهای گوارشی، از جمله زخمهای معده موثر است.
مصرف مواد غذایی حاوی فلاونوئید برای درمان بیماری زخم معده
فلاونوئیدها ترکیباتی هستند که به طور طبیعی در بسیاری از میوهها و سبزیجات مانند سویا، حبوبات، انگور قرمز، کلم پیچ، کلم بروکلی، سیب، زیتون و انواع توتها وجود دارند.شما به راحتی با استفاده از روش خانگی و مصرف مواد حاوی فلاونوئید میتوانید زخم معده را از بین ببرید. تحقیقات ثابت کردهاند که فلاونوئیدها میتوانند از سلولهای پوشش داخلی معده در برابر هلیکوباکتر دفاع کرده و به بهبود زخم معده کمک کنند.
میتوانید فلاونوئیدها را از طریق رژیم غذایی خود دریافت کنید یا آنها را به عنوان مکمل مصرف کنید. مقادیر بیش از حد مکمل فلاونوئیدها ممکن است با فرآیند انعقاد خون تداخل داشته باشد. اساسا یک رژیم غذایی غنی از ویتامین میتواند به بدن شما در درمان زخم معده کمک کند.
